D'ençà que vaig veure la fotografia de la pantalla, vaig saber que volia parlar sobre la ciutat que em va veure néixer. Vaig intentar aconseguir els negatius a l'arxiu de Barcelona, però no va ser possible. Després vaig estar investigant sobre el seu autor i un lector me la va passar en alta resolució per ferla servir en tots els projectes de l'editorial. En la fotografia es pot veure Vic parcialment i on sobresurt la segona plaça de Toros que va tenir la ciutat. Una de les millors fotografies que poden existir sobre la ciutat i que ara gràcies a la revista, podreu guardar a casa vostra! 

CLICA PER LLEGIR LA REVISTA EN FORMAT DIGITAL

Lucien Roisin Besnard (L. Roisin) (París, 1884 - Barcelona, 1943) fou un fotògraf i editor francès, establert a Barcelona i conegut per la gran quantitat de postals que va produir o aplegar de molts racons de Catalunya i Espanya durant la primera meitat del segle XX.
Les dades sobre la seva joventut són poc precises i varien segons les fonts. Va néixer a París i s'especula sobre el començament de la seva activitat fotogràfica al barri de Montmartre de la capital francesa. No hi ha consens tampoc sobre la data de l'arribada a Barcelona, però, a partir de les postals conservades i una menció a La Vanguardia, es pot afirmar que al voltant de 1912 ja s'havia establert a la ciutat. Casat amb Ana Sierra Moreno en 1924, va morir el 16 de febrer de 1943 amb cinquanta-vuit anys, sense deixar cap fill.
Feu-nos arribar els vostres dubtes o informació a:
info@larevistadevic.cat