REVISTA DE VIC 66


D'ençà que vaig veure la fotografia de la pantalla, vaig saber que volia parlar sobre la ciutat que em va veure néixer. Vaig intentar aconseguir els negatius a l'arxiu de Barcelona, però no va ser possible. Després vaig estar investigant sobre el seu autor i un lector me la va passar en alta resolució per ferla servir en tots els projectes de l'editorial. En la fotografia es pot veure Vic parcialment i on sobresurt la segona plaça de Toros que va tenir la ciutat. Una de les millors fotografies que poden existir sobre la ciutat i que ara gràcies a la revista, podreu guardar a casa vostra! 

CLICA PER LLEGIR LA REVISTA EN FORMAT DIGITAL

Lucien Roisin Besnard (L. Roisin) (París, 1884 - Barcelona, 1943) fou un fotògraf i editor francès, establert a Barcelona i conegut per la gran quantitat de postals que va produir o aplegar de molts racons de Catalunya i Espanya durant la primera meitat del segle XX.




Les dades sobre la seva joventut són poc precises i varien segons les fonts. Va néixer a París i s'especula sobre el començament de la seva activitat fotogràfica al barri de Montmartre de la capital francesa. No hi ha consens tampoc sobre la data de l'arribada a Barcelona, però, a partir de les postals conservades i una menció a La Vanguardia, es pot afirmar que al voltant de 1912 ja s'havia establert a la ciutat. Casat amb Ana Sierra Moreno en 1924, va morir el 16 de febrer de 1943 amb cinquanta-vuit anys, sense deixar cap fill.




Feu-nos arribar els vostres dubtes o informació a:
info@larevistadevic.cat

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris