L’Ajuntament referma l’aposta per les polítiques d’habitatge social i assequible a la ciutat de Vic


El ple aprova per unanimitat la proposta de l’equip de govern d’ampliar l’encomana de gestió a l’empresa Impulsvic, el servei tècnic municipal que s’ocupa del desenvolupament de les polítiques públiques d’habitatge a la ciutat.
Amb aquest expandiment l’instrument municipal permetrà fomentar el lloguer assequible  i donar sortida a persones amb risc d’exclusió residencial mitjançant subvencions i ajudes atorgades al consistori, entre d’altres accions.
Així es podrà preparar i gestionar programes que donin resposta a col·lectius vulnerables en la recerca d’habitatge; inspeccionar habitatges a fi que compleixin amb la funció social que estableix la llei actual; col·laborar per coordinar programes d’habitatge social mitjançant l’ampliació i gestió d’un parc d’habitatges de lloguer social adreçat a famílies amb situació d’exclusió social; i la facilitació de procediments de contractació i reforma, condicionament i rehabilitació d’habitatges amb l’objectiu de poder incorporar-los a en una borsa de lloguer social o assequible.
D’aquesta manera, l’Ajuntament referma l’aposta per les polítiques d’habitatge social o assequible a Vic, tant siguin propietat del propi consistori com cedits de particulars.
Seguint amb la línia de millorar l’atenció a les persones, tots els grups amb representació al consistori van aprovar el conveni per a l’encomana de la gestió del servei d’ajuda a domicili entre el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic. Amb aquesta aprovació unànime es podrà continuar donar suport a tots els ciutadans i ciutadanes que necessitin un suport social al seu domicili.
La mateixa sessió va servir per rebutjar la moció del mercat municipal presentada per ERC-SOM Vic, ja que segons va explicar el regidor d’Economia, Toni Serrat, el que es demanava a la moció ja s’està portant a terme amb tots els esforços possibles des del consistori. De fet, l’equip de govern es va mostrar obert a incloure els portaveus de l’oposició en les negociacions amb Mermuvic, l’empresa que explota el mercat, per desencallar el projecte de remodelació d’aquest equipament de la ciutat.
Serrat va remarcar que el consistori està disposat a invertir 1,2 milions d’euros –el 55% del projecte- tenint en compte que invertir-hi més ratllaria la il·legalitat. A més, es va recordar que la concessionària, a qui encara li queden 13 anys de concessió, no ha fet front a set deficiències sanitàries greus descobertes el 2010.

MOCIONS: 
A/ Moció presentada per ERC-Som Vic sobre la remodelació del mercat municipal de Vic. La moció es va desestimar amb els vots en contra de l’equip de govern (CiU-RCat i PSC) i PLV; i el vot a favor de Vic per a Tots, ERC-SOM Vic i Capgirem Vic.
B/ Moció presentada per Capgirem Vic per limitar la despesa en publicitat institucional, màxima transparència i l’establiment d’un protocol d’actuació. Capgirem Vic retira tots els punts de la moció i sol·licita que es publiquin semestralment les despeses en publicitat desglossades per mitjà de comunicació, si la llei de protecció de dades ho permet. La moció s’aprova amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU-RCat i PSC), ERC-SOM Vic, Capgirem Vic i Vic per a tots i el vot en contra de PLV.