14 propostes elaborades per veïns de la zona del Merma seran votades

Un total de 14 propostes relacionades amb la seguretat viària, el civisme, l’urbanisme i l’esport seran sotmeses a votació popular pel veïnat de la zona del Merma, coneguts com “els verds”, a partir del proper dilluns 12 de setembre fins el 26 del mateix mes. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha destacat la implicació d’una trentena de persones que han assistit a les cinc reunions presencials al CCVIC Can Pau Raba, o bé ho han fet per internet, per pensar en diferents iniciatives que serviran per millorar aquesta zona de la ciutat i de les que  se’n veurà beneficiat el conjunt de la ciutadania.
 
Era al mes d’abril quan el consistori va comunicar que els pressupostos participatius es farien rotatius en les tres zones en què es divideix Vic per la Festa Major: Els verds, la zona del Merma; els vermells, la zona del Nen; i els negres, la zona de la Vella. Amb aquesta iniciativa s’ha afavorit la implicació i la participació ciutadana com ha manifestat el regidor de Participació Ciutadana, Toni Serrat.
 
En el mateix sentit, l’alcaldessa ha valorat molt positivament la qualitat de les aportacions rebudes i ha remarcat el fet que els pressupostos participatius coresponsabilitzen a la ciutadania ja que les necessitats de la ciutat es defineixen conjuntament amb el consistori.
 
Del total de 36 propostes treballades des del mes de maig al juny, els habitants del territori verd podran votar per 14 propostes després d’haver-se descartat les que eren inviables perquè feien referència a béns i serveis que no són de competència municipal, perquè superaven els 140.000 euros d’inversió prevista, perquè ja es contemplaven en el pla d’acció municipal o perquè han estat desaconsellades després d’efectuar-ne un informe tècnic.
 
Totes les 14 iniciatives, presentades pels representants de la ciutadana que les ha desenvolupat conjuntament amb els serveis tècnics de l’Ajuntament de Vic, se sotmetran a votació a partir del proper dilluns i poden tenir un cost que va des dels 3.000 euros fins als 135.000 euros.
 
El regidor Toni Serrat ha manifestat que l’Ajuntament es compromet a assumir el resultat de les votacions. En cas de restar romanent després d’aplicar la proposta guanyadora es podria destinar la quantitat a una altra iniciativa en funció del que sobri. Serrat ha dit que les iniciatives es començaran a desenvolupar abans que acabi el 2016 i tot i que algunes d’elles quedin descartades podran servir com a línies de treball per l’equip de govern en un futur.
 
Per poder votar en aquesta segona fase dels pressupostos participatius de l’Ajuntament es podrà fer presencialment en els llocs de la via pública en què s’hi ubicarà una exposició itinerant o a través del web decidim.vic.cat. Per fer-ho s’ha de ser major de 16 anys i s’ha de tenir en compte que el vot serà confidencial però no anònim per confirmar que es tracta d’un ciutadà empadronat a la zona en qüestió.
 
Un cop tancada la fase dels pressupostos participatius a la zona dels verds, el 2017 serà el torn per la zona de la Vella, i el 2018 per la zona del Nen. A hores d’ara es preveu que la partida econòmica segueixi sent de 150.000 euros, 10.000 per la gestió  del projecte i 140.000 pel desenvolupament dels projectes proposats i votats per la ciutadania.
 
Els projectes que s’han presentat aquest dimecres, 7 de setembre, i se sotmetran a votació a partir del dilluns 12 de setembre són:
 
  • Adequació de la vorera de la carretera de Roda
  • Millora del carrer de Francesc Pla el Vigatà
  • Parcs infantils a Sant Llàzer
  • Il·luminació del sender de Sant Llàtzer
  • Jocs infantils per a infants menors de 5 anys al Parc Miquel Albó i Vidal de Llobatera
  • Adequació del Parc de l’Era d’en Sellés
  • Adequació del bosc del Puig dels Jueus
  • Enjardinament perimetral del parc de Miquel Albó Vidal de Llobatera
  • Intervenció als passos de vianants de la Plaça Catalunya
  • Adequació de la vorera del carrer Pare Coll
  • Aparells de gimnàstica al parc del Josep Maria Sert
  • Font d’aigua potable al parc de Josep Maria Sert
  • Millora de la seguretat dels vianants als passos zebra
  • Mou-te pel civisme

Per a més informació sobre el procés podeu entrar a decidim.vic.cat