Vic se suma el Dia Mundial del Medi Ambient

El passat divendres, dia 5 de juny, Vic va organitzar la 17a edició de la Bicicletada de les Escoles de Vic en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que com en d’altres anys va comptar amb la participació de 9 centres escolars de la ciutat: Santa Caterina de Siena; Andersen; Pare Coll; Doctor Joaquim Salarich; Guillem de Montrodon; Sínia; Escola Centre; Sagrat Cor i Sentfores.

Els nens i nenes van sortir de la seva escola, fins arribar al Riu Gurri, concretament a l’esplanada propera al C/Indústria, on van esmorzar i van realitzar 4 activitats per a conèixer la realitat del riu Gurri i la fauna que hi habita. En concret, es va fer un taller de pesca elèctrica on s’han trobat molts barbs de muntanya, fet que indica la bona qualitat i estat general de l’aigua del riu. Un altre dels tallers programats va ser conèixer com era el riu fa 100 anys i també fa 50 anys. D’altra banda, i per a conèixer i apropar-se al món de l’espècie dels ocells, es va organitzar un taller d’anellament d’ocells amb diferents espècies que habiten al bosc de la ribera i un darrer taller per a conèixer els sons dels ocells més habituals que es troben a l’entorn del riu.

El moment de la inauguració oficial de l’arborètum del parc de l’Era d’en Sellés
Els alumnes del col·legi Pare Coll han estat treballant des del curs passat diferents aspectes del Parc de l'Era d'en Sellés. El projecte neix en el moment en que el col·legi ha de renovar el seu distintiu d'Escola Verda i des de l’Ajuntament de Vic se’ls proposa la possibilitat de treballar amb un projecte d’entorn a la ciutat, en concret al parc de l'Era d'en Sellés, molt proper a l'escola i on hi ha un Arborètum amb prop de 50 espècies diferents arbres.

Des de l'escola s'agafa la idea i es comença a desenvolupar. Hi ha estat treballant alumnes de diferents cursos, però sobretot s’hi ha implicat els alumnes de 4art d'ESO, en àrees tant diverses com la biologia, les matemàtiques, l'estadística, la llengua catalana, el llatí i les noves tecnologies, entre d'altres.
El resultat ha estat el disseny i elaboració dels contingut de 22 fites de senyalització en els arbres del parc que permeten conèixer el nom científic i el nom vulgar en català, castellà i anglès, així com algunes de les principals característiques mitjançant un codi QR.
L'acte d'inauguració va tenir lloc divendres passat, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient i va comptar amb la presència de la 1a tinenta d’alcalde i regidora d’Educació en funcions, Anna Erra; el president de l’AMPA de l’escola, Xavier Cervera i el president de l’Associació de Veïns Vic Nord, Toni Matas, així com alumnes de l’escola que van explicar el detall de tot el projecte que han elaborat.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris