El sucre blanc i la fructosa, diferències i similituds

El sucre comú, conegut per tothom com a ‘blanc’ conté al voltant del 99% de sacarosa i s’obté industrialment a partir de la transformació i del refi nament del producte que s’obté de la canya de sucre i de la remolatxa sucrera.
La sacarosa destaca pel seu gust dolç, especialment agradable i, a banda de trobar-lo en el sucre, també el podem trobar en altes conentracions en edulcorants, begudes, caramels i a la pastisseria industrial.
El sucre tan sols aporta energia, concretament l’aportació és de 4 calories per gram. La principal funció del sucre és, doncs, aportar a l’organisme l’energia necessària per al correcte funcionament de tots els organs, ja que tots els teixits necessiten de la glucosa per al seu manteniment.
Quan la glucosa baixa en el nostre organisme, aquest fet pot provocar diversos transtorns, com ara debilitat, tremolors i, en casos més extrems, desmais. I, al contrari, un consum excessiu pot provocar una aportació innecessària de calories, afavorint l’aparició i el desenvolupament de sobrepès, obesitat i càries. Per la seva part, la fructosa és un nutrient calòric que, igual que el sucre blanc, aporta 4 calories per gram.
La principal diferència és la seva procedència, ja que la fructosa s’obté de les fruites i també de la mel.
A més a més, a diferència del sucre blanc, la fructosa és un producte més apte per a persones que pateixen de diabetis, ja que després de la seva ingestió no es produeixen alçades tan brusques de sucre en la sang.
D’altra banda, la fructosa també pot provocar caries, igual que el sucre blanc, i un excés també pot comportar sobrepès, en ser un producte igualment calòric.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris