L’Ajuntament de Vic reconeix la figura de l’alcalde Marià Serra i Badell

En la sessió plenària del passat mes de febrer es va aprovar fer un acte en reconeixement a la memòria a Marià Serra Badell, alcalde republicà de la ciutat de Vic. Aquest es va celebrar el passat divendres, dia 20 de març a les 19.30 h a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic amb un acte acadèmic amb una conferència de l’historiador, Jordi Figuerola sobre “Memòria i Història: l’alcalde de Vic, Serra Badell, durant la Segona República i la Guerra Civil”. En el transcurs de la conferència Figuerola va celebrar que finalment l’Ajuntament de Vic es decidís a fer aquest acte de reconeixement a un alcalde republicà que va sustentà aquest càrrec dins el període més llarg entre el 1931-39 (62%; en concret de l’abril del 31 fins el novembre de 33; i del juliol del 36 fins a setembre del 38). D’altra banda, el conferenciant va fer un repàs de la polèmica que ha despertat aquest alcalde fins a data d’avui.

Durant l’acte, l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal, absent per causes de salut, va voler expressar unes paraules en boca del seu cap de Gabinet, Sebastià Raurell,  en les que remarcava que amb aquest acte “no pretenem esmenar el passat, sinó assumir-lo i conèixer-lo”.

Finalment, Joan López i Carol, que va presidir l’acte, va afirmar que “Vic és terra de pensament i amb una tradició de pacte” i va remarcar la importància de recuperar la memòria històrica i treballar amb l’objectiu d’una democràcia més participativa”. “Llarga vida a la democràcia, llarga vida a Vic i llarga vida a Catalunya”, paraules textuals que Joan López Carol va emprar per a acabar el seu discurs. 
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris