Entrevista a Manel Montero, autor de "Buscant en Kevin"


Què va ser el que et va incitar a escriure?

Quan vaig comen√ßar a fer recerca sobre la figura de Kevin Rebbechi vaig anar trobant tot un material informatiu que em va semblar molt atractiu, per√≤ tenia la sensaci√≥ que guardar-me’l i prou era un gest egoista. Aix√≠ que vaig decidir escriure tot el que anava vivint mentre anava buscant per arxius o pels llocs que visitava, al final vaig valorar que tot all√≤ valia la pena exposar-ho en un llibre.

Què és el que més et motiva a l'hora d'escriure?

Personalment tinc la sensació que és un exercici de generositat, sóc empàtic per naturalesa i crec que escriure ha estat una forma molt agradable d'exposar gràficament el que visc o el que sento.

Qui va ser el primer a llegir el teu llibre? Va ser aquesta persona la qual et va animar a publicar?

La fam√≠lia de Kevin a Austr√†lia. Aix√≠ que vaig tenir acabat l’esborrany tradu√Įt a l’angl√®s, els hi vaig passar, primer perqu√® Marielle Rebbechi, el vincle amb la fam√≠lia amb qui he estat m√©s en contacte, es va oferir a ajudar-me a donar el sentit que calia a la meva traducci√≥ literal del text en catal√†. Llegir el sentit de les meves paraules escrites en catal√†, amb el mateix sentit en angl√®s va ser un motiu essencial per a publicar el llibre.

En quin moment et vas adonar que volies escriure un llibre sobre en Kevin?

En el moment en qu√® Nina Rebbechi, neboda de Kevin, em va dir que deixava a les meves mans el llegat i voluntat que el seu pare, Greg Rebbechi germ√† petit de Kevin, volia que s’escriv√≠s sobre el seu germ√† gran. Aquest emotiu moment va ser el detonant definitiu per qu√® escriv√≠s el llibre.

Quins aspectes nous, siguin bons o dolents, ha aportat a la teva vida el fet d’escriure el llibre?

En aquest cas i com a primera experi√®ncia, val a dir que totes les sensacions s√≥n positives. Per√≤ em quedo amb la c√†rrega emotiva que ha tingut contactar amb una fam√≠lia als ant√≠podes d’on ens trobem i el vincle afectiu que hem creat, un vincle que salva qualsevol dist√†ncia f√≠sica que pugui haver-hi.

T’agradaria dedicar-te a escriure?

Per sort tinc una feina que estimo, estar al servei de la gent que viu i conviu a la ciutat de Vic, la meva ciutat, √©s una gran satisfacci√≥. Escriure ha estat m√©s un complement personal molt gratificant, no voldria qualificar-ho com un hobby. Ara b√©, si escriure pogu√©s arribar, en algun moment, a substituir la satisfacci√≥ que m’aporta el meu treball i no parlo d’econ√≤micament, que tamb√© √©s important, aleshores no m’importaria dedicar-me a escriure.

Ens podries donar un avançament si ara estàs escrivint alguna cosa?

Ara mateix estic acabant l’edici√≥ del llibre en castell√†. He rebut sol·licitud de persones que els interessaria tenir el llibre en castell√† per una q√ľesti√≥ idiom√†tica i vull correspondre’ls. Quan acabi aquesta tasca, no s√©, escriure ha estat una fiblada molt encisadora.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris