Vic acollirà el festival ‘MANS’, la nova proposta cultural per la justícia global


 MANS, el festival per la justícia global, és la nova proposta cultural de l’Ajuntament de Vic i les entitats Cooperació Osona - Sàhara (COOOS) i Casa Terra. Es tracta d’un festival sense ànim de lucre que té l’objectiu de donar suport i visibilitat a diferents projectes de justícia global i lluites compartides. Un espai festiu on celebrar, sumar forces, connectar realitats, teixir i repensar altres maneres de relacionar-se amb el món.

 

El festival, que se celebrarà els dies 29 i 30 de setembre al Centre Cívic Joan Triadú, engloba diverses activitats culturals gratuïtes i pensades per a joves i famílies entre les quals destaquen les xerrades: Prou nens i nenes a les presons”, de la mà de les activistes nepaleses, i “Sàhara: esperança, reptes i oportunitats”, a càrrec de joves saharauís. També hi haurà tallers, espectacles teatrals, exposicions, cercavila amb gegants, actuacions i concerts, amb la presència destacada de Mar Pujol; Àlex Pérez, Gustavo Duch i Sònia Arias; Lluc Crusellas; Gemma Humet; Indira Ranamar; Almamy K2vie; Ti Moun Yo; Guillem Roma; Berta Sala; Pelat i Pelut; i Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. En clau gastronòmica, el festival també comptarà amb una zona de food trucks i una arrossada solidària, que es farà dissabte al migdia i que requereix la compra d’un tiquet.

 

Durant l’acte de presentació del festival, la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Vic, Elisenda Carrera, ha explicat que el festival ha de ser un referent de la ciutat i per a la ciutat. “Fem una aposta molt especial per celebrar un festival amb un contingut reivindicatiu. L’objectiu és poder acostar-nos al públic jove per tal de conscienciar i fer pensar sobre la seva petjada a la humanitat”.

 

Des de COOOS, Xavier Saiz, ha explicat que MANS s’obre a tothom. “Volem que vingui la ciutadania, especialment el públic jove, a conèixer i compartir nous projectes i altres realitats en un espai únic i ideal com és el CC Joan Triadú”.

 

Per la seva banda, Alguer Miquel, de Casa Teva, ha apuntat que el festival ha de ser l’altaveu per a tots aquests projectes de cultura transformadora. “Serà un espai festiu i de trobada, i ens permetrà fer una crida i posar a sobre la taula tot el que ens interessa”.


Publica un comentari a l'entrada

Comentaris