Sant Tomàs obre una cafeteria formativa per atendre a tots els públicsSant Tomàs obre una cafeteria a Vic que generarà oportunitats formatives i laborals a les persones amb discapacitat i amb risc d’exclusió social a través dels llocs de treball vinculats a la restauració que s’hi generaran. Es tracta d’un nou espai gestionat per La Cuina de Sant Tomàs que vol ampliar les oportunitats d’inserció laboral i social i a més, crear un espai de visibilització de la tasca de La Cuina, de Sant Tomàs i de les persones ateses.  

A més, la Cafeteria de Sant Tomàs també serà un espai on cada any un màxim de 12 persones es podran formar en sala, cuina i en competències transversals i podran fer pràctiques en el mateix espai o a les instal·lacions de la Cuina de Sant Tomàs a Calldetenes. Es tracta d’una proposta formativa dual que suposarà una via d’accés al mercat de treball per a les persones amb discapacitat intel·lectual o amb situació de vulnerabilitat que segueixin aquest itinerari. Aquesta proposta formativa s’impartirà en una aula totalment visible des de l’espai de la cafeteria i servirà per poder formar a persones en l’àmbit de la restauració. 

 

La Cafeteria de Sant Tomàs neix amb la voluntat de millorar la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca, així com persones amb situació de risc d’exclusió social o amb dificultats d’aprenentatge. El nou equipament està situat al carrer Sot dels Pradals número 5 de Vic, just al costat de les oficines de l’entitat i del centre d’Atenció Precoç Tris Tras. Actualment dona feina a 6 persones, tres d’elles amb discapacitat. Una d’elles és en Jordi Vilardell que explica que amb aquesta feina pot “estar de cara al públic i atendre als clients” que segons diu és el que més li agrada.  

 

Punt de degustació i de venda de plats per emportar 

L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 7:30h fins les 18h i tal com explica la responsable de la Cuina de Sant Tomàs Imma Aumatell “s’hi pot esmorzar, fer el vermut, dinar i berenar al mateix temps que es dona una oportunitat a les persones que s’hi estan formant per poder tenir un ofici i una via d’inclusió social i laboral”.  La cafeteria ofereix menú diari, esmorzars, cafès, entrepans, begudes i plats per emportar. D’altra banda, també s’hi podran comprar els productes que elaboren les persones vinculades a l’entitat com són els productes de xocolata, artesania o les patates de Sant Tomàs. 

 

Pel que fa a l’espai, s’ha dissenyat per assegurar la seva accessibilitat tant a nivell de mobilitat, sensorial o de comprensió de l’espai i la seva distribució. Això últim ho ha portat a terme el grup validador d’accessibilitat cognitiva de Sant Tomàs. A més, el disseny de la senyalística interior, el menú o el parament de la taula l’han fet les persones ateses vinculades a l’estudi d’art i disseny de Sant Tomàs Autèntic.cat 

 

El servei de cuina de la Cafeteria de Sant Tomàs és ininterromput i es fa menú de migdia cada dia. Hi haurà cuina pròpia que elaborarà productes de qualitat provinents de productors de proximitat i s’oferiran opcions vegetarianes i per al·lèrgies alimentaries. Aquest nou espai ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, la Fundació ONCE, Casa Tarradellas i Seidor. 

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris