Quins passos seguir per a superar una ruptura amorosa

Quins-passos-seguir-per-a-superar-una-ruptura-amorosa

Una ruptura amorosa comporta sempre un procés de duel que sol durar entre sis mesos i dos anys depenent de cada individu. Durant aquest temps, qualsevol persona passa per diferents fases, que lluny d'evitar-se, han d'afrontar-se i superar-se, com són la negació, la ira, la depressió, la negociació i l'acceptació.
De res val contenir el plor, saturar-se d'activitats per a oblidar o entrar en les xarxes socials de l'exparella contínuament, i, malgrat això, són actituds que se solen fer de manera habitual quan s'acaba una relació.
Els psicòlegs recomanen una sèrie de passos o consells a seguir per a poder enfrontar-se a la situació de la millor manera possible i tractar de superar-la. Aquests són alguns:

- Fixar-se objectius a curt termini. No es tracta com dèiem de fer mil coses, però sí que resulta d'ajuda centrar-nos en quelcom que sempre hàgim volgut fer o intentar superar algun repte que se'ns resisteixi, com per exemple aprendre a tocar algun instrument, dedicar el temps a pintar, llegir alguna saga o sortir amb aquelles persones a les quals per manca de temps no vèiem.
Acceptar la situació i no crear-se falses expectatives. Cal anar dia a dia i deixar que les coses flueixin.
- Envoltar-se de família i amics que t'estimin, gent que no et jutgi ni et forci a superar-ho abans de temps o que t'obliguin a fer coses que no et vinguin de gust. Has de pensar que tot té un procés i cada persona té els seus ritmes per a assimilar-ho i superar-ho.
Distanciar-se de l'exparella. El millor és no mantenir contacte amb aquesta persona durant un temps. Deixar de seguir per les xarxes socials o bloquejar el número pot ser necessari si sabem que no serem capaços d'estar sense enviar missatges o realitzar trucades.
Deixar-se sentir, emocionar-se... aflorar tot el que hi hagi dins i experimentar el dolor. No passa res per fer-se veure feble. Tots hem passat per una situació així en algun moment de la nostra vida.
No abusar de l'alcohol, dels medicaments o d'altres substàncies per a oblidar o sentir-se millor.
Donar-se temps abans d'iniciar una altra relació o tenir cites amb altres persones. Això d'un clau treu un altre clau, a més de ser mentida, pot ferir a terceres persones.
Aprofitar aquest temps de solitud per a conèixer-se millor a un mateix, per a analitzar-se, també per a examinar tot allò que potser no hem fet, i sobretot acaronar-se i cuidar-se molt.
Practicar algun esport o simplement, sortir a caminar sempre que es pugui. Estar en contacte amb la naturalesa ajuda a desconnectar.
- Si passat un temps prudencial, encara sentim que estem encallats/des en alguna de les fases i que no s'avança, seria bo demanar ajuda a un professional perquè pugui ajudar-nos en aquest procés.

Per EVA REMOLINA / AMIC


Publica un comentari a l'entrada

Comentaris