Tronc de Nadal de trufa. per Andreu Gomez


Ingredients:


Per preparar la planxa:


5 ous

100 g de sucre

100 g de farina

50 g de mantega

16 g de llevat en pols (1 sobre Royal)


Pel farcit de trufa:


200 g de xocolata

 200 ml de nata per muntar


Per decorar:


125 g xocolata negra

125 ml de nata per muntar

20 g de mantega


El primer que farem és preescalfar el forn a 200°. Després batem els ous en un bol amb unes varilles elèctriques, Agafarem seguidament el sucre i tornem a batre fins que en
s quedi una massa cremosa. Ara amb l'ajuda d'un colador anirem barrejant la farina i el llevat tamisat i remenarem suaument amb una espàtula, per últim agafarem la mantega desfeta i remenem.

Agafarem una safata, amb paper vegetal de rebosteria, o de silicona i ficarem la nostra massa, ha de quedar ben plana, un cop la tenim posada la ficarem al forn durant 12 minuts a 200°, passat aquest temps la traurem i la deixarem refredar.

Per fer la trufa, fondrem la xocolata de cobertura al bany maria i barrejarem perquè ens quedi ben fosa, un cop fosa la deixarem temperar una mica.

Muntarem la nata i quan estigui la xocolata temperada, la barrejarem amb la nata fent moviments envolvents.

Traurem el paper vegetal de la planxa de bescuit i estendrem la trufa per sobre de la planxa de bescuit i l'enrotllarem sobre si mateixa com si fos un caneló gegant.

Per decorar agafarem un cassó on bullirem la nata amb els 125 grams de xocolata, ho farem a poc a poc fins que ens quedi una crema de xocolata, per últim afegirem els 20 grams de mantega i ho barrejarem tot.

Cobrirem el nostre braç amb l'ajuda d'una espàtula, una vegada coberta agafarem una forquilla i traçarem línies decoratives, ho podem decorar amb gerds, nata, xocolata blanca o les diferents combinacions de pastisseria que podem trobar al nostre supermercat habitual.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris