Arriben “Les tardes d’estiu al carrer”

* El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que impulsa l’Obra Social ”la Caixa”, juntament amb l’Ajuntament de Vic i l’Associació Tapís i, ofereix una programació d’activitats gratuïtes i obertes a tothom per fomentar la convivència i la interculturalitat.

* La programació de les Tardes d’Estiu al Carrer d’aquesta quarta edició es concentra del 25 de juny al 27 d’agost amb propostes per utilitzar l’espai públic. Nou setmanes amb activitats i propostes esportives i de lleure per a tots els gustos i totes les edats: concursos, jocs, contes, tallers de reparació de bicicletes i de joguines, teatre, carnaval d’estiu, titelles, tallers de hiphop, reciclatge de paper, tallers de graffittis, circ, 8 hores de futbol sala per joves, la VIII edició de la Champions Vic, un tastet d’esports, entre d’altres.

* L’àmplia oferta d’activitats, tant les esportives com les de caire més lúdic i d’altres temàtiques, s’ha pogut programar gràcies a la col·laboració i participació de diferents entitats, associacions, col·lectius i serveis de la ciutat ambla finalitat de treballar conjuntament per promoure la convivència a la ciutat i recuperar l’ús dels espais públics.


Les Tardes d’Estiu al Carrer és un projecte socioeducatiu a l’espai públic que parteix del treball entre diferents entitats, persones professionals i administració local, totes elles implicades en l’organització d’activitats gratuïtes, lúdiques i esportives, adreçades a infants, joves i famílies, pensades per fomentar l’esport, la interculturalitat, els valors saludables i de convivència a les places, pistes i parcs de tota la ciutat.

La programació de les Tardes d’Estiu al Carrer d’aquesta quarta edició es concentra del 25 de juny al 27 d’agost i s’emmarca dins del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i desenvolupat a la ciutat per l’Ajuntament de Vic i l’Associació Tapís. Aquest és un projecte que actualment s’està portant a terme a 37 territoris de l’Estat espanyol i que vol potenciar el treball en xarxa i transversal per tal d’involucrar el màxim d’agents en les propostes i accions que millorin la convivència a la ciutat.

La programació de les Tardes d'Estiu al Carrer forma part del Pla de l'Esport 2016/2020 Vic Activa't i de les accions a nivell comunitari que es duen a terme a la ciutat pensades en els infants i joves, especialment en l'època de vacances escolars. En aquest sentit, els mesos de juliol, agost i la primera setmana de setembre, des de l'Ajuntament de Vic es compta amb diverses figures a carrer amb l'objectiu de dinamitzar els infants i joves que es troben al medi obert i garantir la bona convivència en un moment de l'any en què es fa més ús que mai de l'espai públic. Sumat a les dinamitzadores de carrer i els dinamitzadors comunitaris de barri que durant l'any ja realitzen intervencions amb aquests usuaris a medi obert, s'hi afegeixen dues monitores de carrer durant els mesos d'estiu per reforçar la presència de personal a carrer. Aquest equip comunitari se suma, alhora, als Agents Cívics i a la Guàrdia Urbana de proximitat amb forta presència a l'espai públic i als barris durant l'any i que no s'interromp per als mesos d'estiu.


Àmplia oferta d’activitats esportives

La programació d’activitats d’enguany inclou la Champions Vic que aquest estiu assolirà la vuitena edició.

Les categories de benjamí i aleví jugaran a la Pista esportiva Parc de Monsenyor Esteve Orriols i Marqués (Pg. Generalitat, 51) i Pista esportiva Barri de Santa Anna, respectivament, i es regiran amb la normativa del futbol de carrer aportada per l’Associació EVAL, basada en la metodologia del “futbol de carrer” que consisteix en la mediació en comptes de l’arbitratge convencional, on es consensuen les normes a l’iniciar el partit i s’introdueix un tercer temps a l’acabar el partit per valorar-lo. La puntuació en funció dels gols, i els valors de solidaritat, companyerisme i el joc net.

Per altra banda, les categories infantil i cadet, disposaran d’àrbitres federats i jugaran a la pista del Parc Xavier Roca i Viñas (SkatePark) i a la Pista esportiva del Parc occitània del Barri del Sucre, respectivament.

Igual que en la passada edició, el seguiment dels resultats i classificacions dels partits es podrà fer a través del portal http://totsjuguem.cat/.

A banda de la Champions Vic, amb l’objectiu de diversificar la tipologia d’esports i arribar a un públic més ampli, s’ha organitzat el Tastet d’esports: els dijous 12, 19 i 26 de juliol s’han organitzat tallers de descoberta i pràctica de diferents esports en col·laboració amb diverses entitats i Clubs esportius de la ciutat. Concretament, aquells infants i joves de 8 a 16 anys que ho vulguin podran fer un tastet de bàsquet, rugby, atletisme, bitlles catalanes i handbol.

Finalment, pels joves majors de 16 anys s’ha organitzat un torneig de 8 hores de futbol sala, coincidint amb la Festa Major de Vic, Les 8 hores de Festa Major. El torneig, que es realitzarà a la pista esportiva del parc de Xavier Roca i Viñas
(SkatePark),comptarà amb servei de bar a càrrec del Consell de Joves de Vic i premis per als primers classificats. Les inscripcions es poden fer fins el 2 de juliol a través de la web www.viuelcarrer.cat o www.procescomunitarivic.cat .


Cada tarda, activitats lúdiques i gratuïtes, i per a totes les edats

Pel que fa a les altres activitats, s’ha programat una activitat diària des del 25 de juny al 27 de juliol, i una de setmanal durant les setmanes d’agost.

Les activitats s’adrecen a tots els públics i edats: dilluns hi ha propostes per a famílies amb infants de 3 a 5 anys, els dimarts de 5 a 8 anys, dimecres de 8 a 12 anys i dijous i divendres per adolescents i joves a partir de 12 anys.

L’oferta és variada i inclou, entre d’altres concursos, jocs, contes, tallers de reparació de bicicletes i de joguines, teatre, carnaval d’estiu, titelles, tallers de hiphop, reciclatge de paper, tallers de graffittis, i circ.

Es pot consultar i descarregar la programació completa a www.procescomunitarivic.cat. i inclou també altres propostes emmarcades a la Festa Major de Vic, i adreçades a infants i joves: espectacles infantils i d’humor, espectacles familiars, xurricada, gimcanes, entre d’altres.

L’àmplia oferta d’activitats, tant les esportives com les de caire més lúdic i d’altres temàtiques, s’ha pogut programar gràcies a la col·laboració i participació de diferents entitats, associacions, col·lectius i serveis de la ciutat ambla finalitat de treballar conjuntament per promoure la convivència a la ciutat i recuperar l’ús dels espais públics.

Concretament, han col·laborat i participat en la programació de les “tardes d’estiu al carrer” els següents agents:

Associació AbarakeBake · Associació esportiva i cultural VicBitlles · Caneda i col·laboradors · Casa d’Oficis-Programa subvencionat pel S.O.C. en el marc del projecte treball als Barris · Centre d’Arts Contemporànies · Consell de Joves de Vic · Consell Esportiu d’Osona · Club Atlètic Vic · Club Handbol de Vic · DiamondsCheerleading · Espai Ambiental Cooperativa · EVAL esports en Valors · Festes Osona · Femení Osona · Grup de Joves de PICI · Joana Rañé · Joguines sense Fronteres · Katakrak · OAR Vic · Osona Crancs Club · Osonament · La Reciclària · SoloK.OS · Som-hi’art · Taules d’Estudiants de Vic · UniSo · Victucada