Toni Casassas, autor del cartell d’aquest any del Mercat del Ram

El cartell d’aquest del Mercat del Ram és obra de l’artista vigatà Toni Casassas, amb una llarga trajectòria com a pintor i fotògraf, i que en els últims anys s’ha dedicat a la vídeo-creació experimental, realitzant documentals com On són les claus, i la pel·lícula Lluny de tot el què és lluny.
Sobre els elements que formen part del cartell d’aquesta edició del Mercat del Ram, Casassas comenta que “el tractor és l’element central de la pagesia contemporània, i sempre m’ha semblat un atractiu de la fira del Mercat del Ram”. L’artista afegeix que la vista aèria fa referència a la solitud del pagès al mig dels camps de conreu i que l’ombra que fa el sol al tractor evoca els cicles de la vida, les estacions de l’any, el sol i el cosmos. Sobre el color escollit, Casassas explica: “per una banda fa referència al blat, al color de la palma, al sol. Tota la matèria absorbeix aquest groc solar, vegetal, còsmic...la terra, el tractor, els ulls queden amarats de groc. I per l’altra fa una picada d’ullet al moment clau en què es troba el país, ja que és el color que ha fet servir l’ANC i Òmnium Cultural com a símbol per a la independència”.
El grafisme del cartell ha anat a càrrec del dissenyador gràfic Ton Granero. L’últim treball de Toni Casassas com a realitzador ha estat el film Remembrança que fa homenatge al passat rural de la Catalunya vella i a la figura del poeta i rapsoda vigatà Lluís Solà.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris