Vic acull el primer Mercat de Raça Bruna

La vaca de raça bruna serà la protagonista d’un nou mercat professional que es farà a Vic els propers 2, 3 i 4 d’octubre. La Federació de Bruna del Pirineu (FEBRUPI) és qui l’organitza, i compta amb el suport logístic de l’Àrea de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic.
 
La presentació s'ha realitzat aquest divendres 26 de setembre i ha anat a càrrec de l’alcalde de Vic Josep Maria Vila d’Abadal, la regidora de Fires i Mercats, Montse Rovira i, el president, Albert de Moner , i el gerent , Martí Orriols,  de FEBRUPI.
 
L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha destacant que és un mercat sense precedents a Catalunya, que esperem que tingui continuïtat, ja que és obligació de l’administració pública donar suport a la ramaderia, un sector essencial pel nostre país”.
 
L’objectiu principal de la FEBRUPI és que el Mercat de Raça Bruna esdevingui el nucli més important de la compra i venda d’aquest bestiar, i que sigui un nexe d’unió entre els ramaders que fan millora genètica i els que fan creuament industrial. El president, Albert de Moner ha explicat durant la presentació que és molt important comptar amb un àmbit de venda com aquest pel futur del nostre sector i d’aquesta raça, l’única raça autòctona que hi ha a Catalunya en estat productiu”.
 
La venda del bestiar es farà a partir de subhasta, (de forma individual o per lots segons les necessitats). Aquest format dóna una major transparència tant per venedors com per compradors i permet la participació de tothom amb les mateixes oportunitats de compra.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris