L’Ajuntament posa en marxa la instal·lació solar per l’autoconsum elèctric a l’Escola Guillem de Mont-rodon




L’Ajuntament de Vic ha posat en marxa aquesta setmana la nova instal·lació solar fotovoltaica a l’escola Guillem de Mont-rodon. La seixantena de panells solars instal·lats generaran l’energia elèctrica necessària per consumir al mateix centre educatiu i en cas d’excedents s’injectaran a la xarxa. Una mesura que consolida Vic com a ciutat saludable, tal com es recull en el Pla d’Acció Municipal, i compromesa amb la transició energètica.

 

 

El regidor de Medi Ambient i Manteniment i Serveis, Albert Castells, destaca que és una acció més per sumar-se al zero i fer realitat la transició energètica per descarbonitzar la ciutat. Castells exposa que la instal·lació d'energia solar fotovoltaica per a l'autoconsum al Guillem de Mont-rodon és un exemple per a la ciutadania, que genera un efecte multiplicador, i dona a conèixer la importància de l'estalvi i l'eficiència energètica a més de 600 alumnes i a les seves famílies.

 

Les 56 plaques (de 26KWp) s’han instal·lat a la coberta del gimnàs de l’escola i una pantalla ubicada al vestíbul del centre permet conèixer en cada moment l’energia produïda per les plaques, la que es consumeix a l’escola, la part que s’aporta a la xarxa elèctrica i l’estalvi d’emissions C02, entre d’altres.

 

En els propers mesos l'Ajuntament té previst realitzar més instal·lacions d’autoconsum elèctric en diversos equipaments municipals (escola bressol dels Caputxins i el recinte firal) tal com l’equip de govern va pactar amb el grup municipal d’ERC per l’aprovació del pressupost municipal d’enguany.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris