Superaliments per al cervell

El cervell depèn d'un subministrament constant de nutrients essencials de la nostra dieta, sucre a la sang i oxigen per funcionar adequadament. Menjar una dieta ben equilibrada abundant en aquests elements ajuda a millorar la memòria i augmentar el poder del cervell, però també pot reduir el risc de malalties relacionades amb l'edat, com la demència i l'Alzheimer.

El cervell està compost de greixos al voltant d'un 70% i requereix àcids grassos essencials com l'Omega-3, que es troba en els peixos grassos (salmó, truita i verat), oli de llinassa, nous i llavors.

Tamb√© necessita prote√Įnes de bona qualitat, baixes en greix, per proveir-se dels amino√†cids essencials que necessiten els neurotransmissors com l'acetilcolina (per a la bona mem√≤ria) i serotonina (implicat en l'estat d'√†nim). Aliments com els ous, els llegums, el tofu, el pollastre org√†nic i la carn magra s√≥n bones opcions.

Els antioxidants, que inclouen les vitamines C, A i betacarot√®, tamb√© s√≥n importants. Les fruites i verdures, especialment les varietats vermelles i de color ataronjat, n'estan plenes.

Els carbohidrats complexos que es troben en cereals integrals i pans integrals (civada, sègol, arròs integral, quinoa) proporcionen al cervell un subministrament lent i constant d'energia.

Font:
redacci√≥, dietasefectivas.org
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris