VicMap, nou servei del web www.vic.cat

El passat 2013 l’Ajuntament de Vic va apostar per la implantaci√≥ de l’administraci√≥ electr√≤nica invertint en aquest sistema amb una xifra de 1’4 milions d’euros. Des d’aleshores l’Ajuntament de Vic ha prioritzat l’era digital i ha tendit a donar facilitats als usuaris permetent que molts dels serveis municipals es puguin tramitar on line. En aquest sentit, el regidor de Serveis, Toni Serrat ha posat de relleu que el servei “VicMap √©s un sistema d’informaci√≥ geogr√†fica que permet millorar el servei a la ciutadania, fent-lo m√©s eficient i obert”. Serrat ha exposat que des de fa anys el consistori vigat√† tendeix  a eliminar el paper f√≠sic de dins l’organitzaci√≥ i en aquest sentit ja s’ha complert. El regidor ha aprofitat per anunciar que “tant els processos administratius de l’administraci√≥, aix√≠ com les Juntes de Govern Local el paper ja no existeix; tot es fa via electr√≤nica” i durant aquest any 2016 les sessions plen√†ries tamb√© suprimiran del tot el paper”, ha afegit.
 
Durant la presentaci√≥ que s’ha fet aquest mat√≠ a l’espai VIT s’ha explicat aquest nou apartat del web municipal de l’Ajuntament de Vic sota el nom “VicMap” i que tamb√© s’ha adaptat per dispositiu m√≤bil. Aquest apartat d√≥na la possibilitat a l’usuari de disposar d’informaci√≥ √ļtil relacionada amb la ciutat. A partir d’un pl√†nol de la ciutat i optant a fer-ho via mapa o via sat√®l·lit es pot obtenir molta informaci√≥ i dades d’inter√®s.
 
En concret els indicadors que estan ja a disposici√≥ de l’usuari a partir de l’enlla√ß http://guia.vic.cat  s√≥n Administraci√≥ P√ļblica; Espais Culturals; Educaci√≥; Esports; Salut; Serveis Socials; Serveis Funeraris; Turisme; Mobilitat; Medi Ambient; Obres en Curs; i Barris, Pol√≠gons i Districtes. Tots aquests indicadors permeten fer cerques m√©s exhaustives de cada tema. A tall d’exemple aquesta nova aplicaci√≥, que pr√≤ximament tamb√© es podr√† descarregar per dispositiu m√≤bil, permet con√®ixer en quines zones de la ciutat hi ha obres en curs, o espais on es poden trobar les seus de les administracions, aix√≠ com els equipaments sanitaris de qu√® disposa la ciutat, entre altres.