VicMap, nou servei del web www.vic.cat

El passat 2013 l’Ajuntament de Vic va apostar per la implantació de l’administració electrònica invertint en aquest sistema amb una xifra de 1’4 milions d’euros. Des d’aleshores l’Ajuntament de Vic ha prioritzat l’era digital i ha tendit a donar facilitats als usuaris permetent que molts dels serveis municipals es puguin tramitar on line. En aquest sentit, el regidor de Serveis, Toni Serrat ha posat de relleu que el servei “VicMap és un sistema d’informació geogràfica que permet millorar el servei a la ciutadania, fent-lo més eficient i obert”. Serrat ha exposat que des de fa anys el consistori vigatà tendeix  a eliminar el paper físic de dins l’organització i en aquest sentit ja s’ha complert. El regidor ha aprofitat per anunciar que “tant els processos administratius de l’administració, així com les Juntes de Govern Local el paper ja no existeix; tot es fa via electrònica” i durant aquest any 2016 les sessions plenàries també suprimiran del tot el paper”, ha afegit.
 
Durant la presentació que s’ha fet aquest matí a l’espai VIT s’ha explicat aquest nou apartat del web municipal de l’Ajuntament de Vic sota el nom “VicMap” i que també s’ha adaptat per dispositiu mòbil. Aquest apartat dóna la possibilitat a l’usuari de disposar d’informació útil relacionada amb la ciutat. A partir d’un plànol de la ciutat i optant a fer-ho via mapa o via satèl·lit es pot obtenir molta informació i dades d’interès.
 
En concret els indicadors que estan ja a disposició de l’usuari a partir de l’enllaç http://guia.vic.cat  són Administració Pública; Espais Culturals; Educació; Esports; Salut; Serveis Socials; Serveis Funeraris; Turisme; Mobilitat; Medi Ambient; Obres en Curs; i Barris, Polígons i Districtes. Tots aquests indicadors permeten fer cerques més exhaustives de cada tema. A tall d’exemple aquesta nova aplicació, que pròximament també es podrà descarregar per dispositiu mòbil, permet conèixer en quines zones de la ciutat hi ha obres en curs, o espais on es poden trobar les seus de les administracions, així com els equipaments sanitaris de què disposa la ciutat, entre altres.