Vic acollirà el XXX Open Internacional de Tennis Taula

Avui al matí ha tingut lloc la presentació oficial de l’Open Internacional Ciutat de Vic de Tennis Taula a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic. Enguany, la competició arriba a la seva trentena edició i se celebrarà el 5 i 6 de setembre al pavelló del Castell d’en Planes. El torneig reunirà 300 palistes provinents de diferents indrets del món.

La roda de premsa ha comptat amb la presencia del regidor d’Esports, Joves i Habitatge, Titi Roca que ha volgut posar de relleu que “des de l’Ajuntament i des de la ciutat de Vic ens sentim orgullosos de poder acollir aquesta competició esportiva que esdevé la més important i significativa a nivell català i en l’àmbit estatal”. Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Tennis Taula ha destacat el gran treball i esforç que desenvolupa el club del Vic Tennis Taula tant en alt nivell com en la base dels jugadors/es. Finalment, i en representació de l’àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona, el diputat Josep Salom ha volgut deixar palès que “des de les administracions cal ser molt curosos en la gestió dels diners i des de la Diputació tenim la filosofia d’invertir aquests recursos a aquells esdeveniments que tenen projecció esportiva i, a la vegada, impacte econòmic pel territori”.

Enric Roca, president del Vic Tennis Taula, ha explicat que al llarg d’aquest cap de setmana de setembre la ciutat de Vic comptarà amb jugadors i jugadores d’alt nivell del tennis taula. Alguns dels noms que ha anunciat de la prova masculina absoluta són Marc Duran (actual campió d’Espanya absolut); Diogo Dos Santos (Portugal); Andrei Birlan (Romania); Rainier Cabezas (Cuba); Nelson Villanueva (Venezuela) o Jordi Piella (del Tennis Taula de Torelló). Pel què fa a la categoria absoluta femenina hi haurà Wang Zhipei (Xina); Maria Xiao (Xina); Iulia Necula (Romania); Natàlia Prosvirinina (Ucraïna i jugadora del Vic Tennis Taula); Nora Escartin (jugadora de CTT Calella) i Clàudia Caymel (jugadora del Vic Tennis Taula).

Pel què l’onzena edició de l’Open Adaptat Enric Roca ha manifestat que el torneig comptarà amb la participació de jugadors paralímpics situats entre els millors del món en la seva modalitat com Jorge Cardona; Jordi Morales i Alberto Seoane.

Altres activitats per celebrar la trentena edició de la competició:

Des de l’organització del torneig i per celebrar els 30 anys d’aquesta competició esportiva es promouen diferents activitats no esportives però vinculades amb aquest àmbit com és el cas del primer concurs de fotografia de tennis taula Open Internacional de Vic; una distinció i reconeixement al campió del món del tennis taula STIGA ITTF Trickshots Showdown, Josep Anton Velázquez.

Finalment des de l’organització s’ha animat a totes les persones a acostar-se al llarg d’aquest cap de setmana de setembre a viure de primera mà aquest esport del Tennis Taula.