Diverses entitats presenten una moció perquè el Ple recolzi la candidatura de Vic com a ciutat UNESCO de gastronomia

El Consell Empresarial d’Osona, la Delegació d’Osona de la Cambra de Comerç, la Federació Catalana d’Indústries de la Carn, la Fundació Dr.Trueta, el Gremi d’Hostaleria d’Osona, el Museu Episcopal de Vic, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i Vic Comerç han fet entrada al registre de l’Ajuntament de Vic de la proposta de moció per tal que el Ple es pronunciï sobre la postulació de Vic-Osona com a Ciutat UNESCO de Gastronomia per aquest 2015.
Aquestes entitats creuen en les possibilitats reals d’assolir la candidatura, i tal com recomanava el subdirector General de UNESCO en la carta enviada el dia 5 de desembre de 2014, hi han possibilitats de ser admesos a la xarxa de ciutats creatives aquest 2015 ja que Vic té actius més que suficients per ser-ho.
El 60% de les ciutats que es presenten en primera convocatòria i no són admeses, com el cas de Vic, ho són en la seva segona convocatòria.
Des de les entitats subscrites es considera prioritari no deixar passar la oportunitat de situar la ciutat i comarca en una posició tant important pel turisme, promoció econòmica, recerca i investigació o desenvolupament social. Entrar a formar part de la xarxa UNESCO de ciutats creatives representaria un impuls de grans dimensions per aquestes activitats.
Amb la presentació d’aquesta moció, demanem responsabilitat als nostres representants polítics a l’hora de fer-ne les valoracions i posicionar-se respecte a la nova postulació de Vic-Osona com a ciutat UNESCO de Gastronomia. La societat civil que representem així els hi demana.
Volem recordar que són molts els recursos invertits ja en la Candidatura, molts més des del sector privat que de l'Ajuntament. Cal per tant aprofitar-los.
També hem expressat que els futurs recursos no han de representar cap gran cost, donat que els treballs de preparació de la postulació estan molt fets.
No podríem entendre de cap manera que alguna força política, no s'ho fes seu.
Tanmateix, degut a la importància que es mereix aquest afer, vàrem demanar reunir-nos amb totes les forces polítiques, a fi de poder fer-ne saber els detalls. Gairebé tots ens han volgut rebre.
Esperem que aquesta responsabilitat que demanem es faci palès en el proper plè.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris