Ara Vic, una proposta de ciutat

ara-vic

Xavier Farrès 

(publireportatge)

QUI SOM?

Som persones realment preocupades pel present i futur de la nostra ciutat. Per això volem treballar intensament per millorar cada vessant de la nostra ciutat i millorar la importància que ha caracteritzat la nostra ciutat com a capital de comarca.

Som persones amb inquietuds per una ciutat que creiem que mereix un canvi.

No som polítics. Som persones que vivim i ens desenvolupen laboralment, professionalment o empresarialment plenament enmig de la societat civil, que volem aportar els nostres valors i els nostres coneixements, expertesa i capacitat de treball per millorar l’actual situació de la ciutat amb fets i no paraules.

QUÈ VOLEM?

Reviure el comerç de proximitat esperonant i facilitant el talent local i les iniciatives emprenedores, fet que ens distingeix d’altres ciutats. Facilitarem en reacondicionament de locals antics i l’accessibilitat per a l’obertura de nous espais comercials via la implicació proactiva, permanent i en primera línia del consistori.

Potenciar totes les nostres emblemàtiques fires i mercats de la ma del teixit cultural i associatiu de la nostra ciutat a fi d’atorgar-els-hi la projecció nacional i internacional que es mereixen, en pura consonància i nivell de la nostra ciutat, la nostra cultura i la nostra gent.

Abordar sense cap complex la seguretat en la nostra ciutat. Volem que els vigatans i les vigatanes puguin gaudir de la tranquil·litat que es mereixen retornant els carrers i els barris de la nostra ciutat, el civisme i seguretat que hem perdut per culpa principalment dels furs, robatoris, intimidacions, okupacions, vetllant alhora també per millorar la seguretat vial (patinets, bicicletes i cotxes).

Vetllar per la netedat i el manteniment vial dels nostres carrers, especialment en temes d’escombraries, graffitis, cartells, orins i deixalles al carrer.

Repensar la funció del transport públic alhora com un factor d’interconnexió més fluïda amb la resta de les poblacions de la nostra comarca i com un eix cabdal per millorar l’accessibilitat a la zona comercial del centre de Vic amb una major afluència del mateix.

Incrementar la disponibilitat d’habitatges, pensant en tothom però especialment amb els joves, potenciant la reocupació d’immobles buits i ajudant la rehabilitació de pisos antics del casc urbà a fi d’aconseguir lloguers assequibles i accessibles. Desenvolupar i implementar una negociació real i directa amb promotores i constructores a fi de desenvolupar i donar sortida a habitatges socials ampliant considerablement la seva oferta actual. Generar confiança a propietaris i tenidors d’habitatges a fi d’incrementar l’estoc d’habitatges i facilitar l’accés al primer habitatge del jovent que s’emancipi.

Desenvolupament de nous punts de reactivació i integració juvenil en la xarxa ciutadana, a fi d’abordar no solament la xacra de la violència de gènere, sinó també donar recolçament a les famílies i suport als joves en temes relacionats amb els trastorns de conducta alimentaria, la intimació i assetjament escolar i en les xarxes socials així com davant prejudicis racials.

Millorar les vies verdes que envolten la nostra ciutat perquè siguin un autèntic espai que permeti gaudir als seus usuaris d’un temps de veritable recreació visual i dels sentits envoltats de natura endreçada.

Atendre també les necessitats dels nostres animals de companyia habilitant per ells veritables espais de lleure i esbarjo.

ara-vic-logo
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris