Revista de Vic 55 'Mercat del Ram'

Sembla mentida, però ja tornem a estar gairebé a la primavera, i ja sabeu que vol dir això oi? Doncs si, que arriba el MERCAT DE RAM, una de les festes més antigues i emblemàtiques de la nostra ciutat.
Antigament es comprava roba, i és guardava per aquestes dates, on s'esperava amb candeletes la parada d'entrepans de botifarra de Planes Bones, i també per anar a mirar el bestiar i els tractors.



Consta ja en el precepte del rei Odó el 888, s'ha celebrat sempre en dissabte. El Mercat del Ram es va convertir en el mercat mes exitós de Vic. El 1930 tothom li va donar el caràcter modern de fira de maquinària agrícola, exposició selecta de bestiar i altres productes; va defallir el 1936-45 i es va reprendre després amb el caràcter de fira de mostres. 



Amb el temps, s'hi han incorporat noves activitats (concurs de pintura ràpida, competicions esportives, mostres gastronòmiques, exhibicions eqüestres, itineraris culturals, etc.), que l'han convertit en una de les fires més grans i amb més projecció de Catalunya. Inicialment se celebrava del dissabte del Ram al de Glòria, i des del 1976, des del dissabte abans del Ram fins al diumenge del Ram. Actualment la fira s'inaugura el divendres abans del diumenge de Rams i es tanca el mateix diumenge. 
Us deixem amb un nou número farcit d’articles i consells comercials, i esperem que en gaudiu molt igual que nosaltres fent-la.



Recordeu que ens podeu seguir a les xarxes socials Facebook i Twitter i a través de www.vicfm.cat.

Xavi Ruiz


Ens podeu enviar comentaris o articles a: 
info@larevistadevic.cat


https://issuu.com/larevistadevic/docs/revista_de_vic_marc__2019_issuu
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris