Vic present al Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya

En motiu del 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants, ahir dijous, dia 20 de novembre, 4 representants del Consistori infantil de Vic del curs 2013-2014, Polina Schervakova, Carla Mallarach, Nil Puigdomènech i Albert Camps, van assistir a l’acte de constitució del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) que va tenir lloc al Palau Pedralbes de Barcelona.
El CNIAC és un espai de participació per als infants i adolescents a nivell de territori català en el que es vol promoure la seva implicació i opinió pel que fa a tots aquells temes que els afecten. Amb la creació d’aquest espai participatiu, el Departament de Benestar Social i

Família de la Generalitat de Catalunya vol posar en valor la visió dels infants com a membres actius de la nostra societat. Així, la constitució del Consell reafirma el compromís dels representants polítics de reconèixer els infants com a ciutadans perquè, com va destacar el president de la Generalitat, Artur Mas, “els infants no només són els ciutadans del futur, sinó que també són els ciutadans del present” i, per tant, és important conèixer i tenir en compte la seva visió.
Al llarg del passat mes d’octubre, els nens i nens de diferents consistoris infantils del territori català van estar treballant en la creació de les bases i estructura de funcionament d’aquest nou espai participatiu. El resultat d’aquesta trobada ha estat el punt de partida per a la Constitució del CNIAC.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris