Revista de Vic 94 Cultura Romana - per Xavi Ruiz


 Que la ciutat de Vic tingui un passat romà, no ho pot negar ningú. Encara que de Vic se'n parla des del segle IV aC amb el nom d'Ausa. Varen arribar els romans, la ciutat va començar a tributar i varen construir el temple a la part més alta de la ciutat. D'aquest temps queda ben poc, ja que l'any 826 va ser destruïda pels francs.


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA


En època feudal, Vic va està dividit en 2, una part controlada pel bisbe i l'altre pels senyors del castell dels Montcada.

Amb els murs del temple es va poder construir part del castell dels Montcada i gràcies a això podem contemplar amb plenitud i després de ser reconstruït, la majestuositat d'aquesta meravella arquitectònica romana.


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA


En el transcurs de la història de la ciutat, podem contemplar que hi ha hagut diverses nissagues de poder i diverses destruccions de construccions, sobretot d'estil medieval.

Tot i això, no pots deixar d'imaginar com seria Vic en la seva època romana i la bellesa dels seus carrers.


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA  Recordeu que si vols qualsevol de les nostres publicacions per correu, ens podeu enviar un correu electrònic a info@larevistadevic.cat

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris