L’Ajuntament de Vic adquireix les adoberies

Pas clau per la remodelació del barri de les Adoberies
Un altre dels grans projectes de ciutat que es van tractar al ple va ser la reforma del barri de les Adoberies, un espai declarat Bé d’Interès Nacional. En aquest sentit, es va aprovar el conveni urbanístic d’expropiació per avinença de dues adoberies, els dos de major valor patrimonial i que se situen a tocar del Pont de Queralt. Així, l’Ajuntament les comprarà per un import d’uns 400.000 euros.
Fabiana Palmero va aclarir que “amb aquesta expropiació d’acord amb la propietat volem començar la transformació de les Adoberies, que considerem que té un potencial immens. Per això adquirim les dues primeres, per valor simbòlic però sobretot perquè són les de major valor patrimonial”.
Des d’ERC-Som Vic, Jaume Colomer, es va congratular que l’equip de govern hagi adquirit la propietat de dues de les adoberies, ja que “des de sempre hem exigit que l’Ajuntament entrés a formar part del barri com a propietat per poder incidir realment en aquesta transformació, i celebrem que l’equip de govern se sumi a la nostra visió de les coses. Les adoberies són imatge de Vic des de sempre”.
El regidor de Capgirem Vic, Marc Barnolas, es va felicitar per l’aprovació d’aquesta iniciativa i va rememorar la llarga trajectòria del projecte: “Avui recollim els fruits d’una llavor plantada fa temps i volem fer un reconeixement a totes aquelles persones, especialment als Maulets i a la plataforma ‘Salvem les Adoberies’, que van aixecar la veu i es van mobilitzar per evitar que s’enderroquessin”. Barnolas va celebrar també que l’aprovació no vagi lligada a uns usos determinats que determini el futur projecte, sinó que hi hagi flexibilitat.
El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada va congratular-se de la iniciativa, “una inversió arriscada, però que beneficiarà tota la ciutat”.
Arnau Martí, de Vic per a Tots, també va mostrar-se satisfet per la posada sobre la taula del projecte “molt lluitat per la gent i que ha servit per salvar el barri”. “Aquesta adquisició ha de servir de tractor per impulsar altres projectes i esperem que la ciutadania pugui participar dels usos que es faran d’aquest espai”, va concloure.
Palmero, va detallar que fa dos anys que estan negociant aquesta expropiació d’acord amb la propietat i va agrair a les persones propietàries dels edificis la discreció amb què havien portat el tema, “a fi d’evitar una guerra de preus amb altres compradors”, i que malgrat que van existir ofertes econòmiques superiors a les de l’Ajuntament, la propietat es va mantenir ferma en el seu compromís que esdevinguessin propietat municipal.
1 Comentaris

Comentaris

  1. AQUESTA ALCALDESSA ESTA FENT MES PER VIC QUE TOTS ELS ALTRES JUNTS!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari aqui!