Fibra i vitamina C, elements continguts en el mango

Amb exterior de pell llisa i de color variable, que va des del verdós, passant per l’ataronjat o el groguenc, i amb un interior que pot recordar el d’un préssec, el mango és un fruit procedent de les zones tropicals que també podem trobar en els nostres mercats. Es tracta d’una fruita que destaca per l’alt contingut en vitamina C, fet que li atorga al mango propietats antioxidants i al bon funcionament del sistema immunològic. Un mango, d’uns 200 grams, cobreix les necessitats diàries de vitamina C en un adult. Altres vitamines com l’A són cobertes en un 30% i en un 20% les del grup B. La fibra és un altre dels components importants del mango. La fibra ajuda al bon manteniment i neteja de substàncies nocives dels budells i a la regularitat en el trànsit intestinal. A la vegada contribueix a la regularització del colesterol i al bon control de la glucèmia o sucre a la sang. El mango també inclou d’ entre els seus components el potassi, un mineral interessant per al bon funcionament de l’ impuls nerviós i per a mantenir en bona forma el sistema cardiovascular. El contingut d’hidrats de carboni és del voltant del 12 %; per la qual cosa no és una xifra gaire significativa. Juntament amb el fet que el mango conté aigua en un 83%, això dóna com a resultat que ens trobem davant d’una fruita diürètica, amb no gaire calories: 56 als 100 grams consumits. A la cuina, el mango pot formar part d’amanides o consumir-lo com a postres. A l’hora de tallar-lo cal tenir en compte que en el centre es troba una llavor força gran, que ocupa la part central en vertical. Haurem de tallar-lo pels laterals esquivant la part central per tal de no topar-hi. També trobem en mango en forma de iogurt.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris