Entra en funcionament el nou aparcament lliure de Sant Miquel Xic

El nou aparcament gratuït a la zona de Sant Miquel Xic ja és una realitat. Després d’analitzar les necessitats d’aparcament a zona d’entrada a la ciutat per la carretera de Roda, l’Ajuntament de Vic ha habilitat un nou aparcament lliure en una zona en què s’hi concentren nombrosos serveis com l’Hospital Universitari de Vic (CHV), Osonament, l’Escola Guillem de Mont-Rodon o l’Oficina de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya. Amb aquesta mesura es permetrà resoldre la demanda creixent d’aparcaments a la zona ja que en un futur s’ubicarà un altre equipament de la UVic-UCC a Can Baumann.
 
El nou aparcament lliure, de grava i sauló com el del Sucre, s’ha ubicat en un camp de propietat municipal, entre el carrer Julià Fàbregas i Sant Miquel Xic, i donarà cabuda a uns 160 cotxes, segons explica el regidor de Serveis, Toni Serrat.
 
Paral·lelament, i a tocar de l’edifici d’Osonament, s’està habilitant una nova zona d’esbarjo per a gossos d’uns 1.500 metres quadrats i que comptarà amb un punt d’aigua i de llum. Amb l’entrada en funcionament d’aquest espai, en un parell de setmanes, els propietaris que porten les seves mascotes a passejar pel parc infantil de Josep Maria Sert deixaran de fer-ho en un lloc no apropiat i així se satisfà la demanda veïnal.
 
Serrat ha detallat que tant l’adequació de l’aparcament paisatgístic com de la zona de lleure per gossos té un cost aproximat de 45.000 euros.
 

Prioritat per l’aparcament dels veïns

 
L’aparcament lliure anirà acompanyat de l’habilitació d’una nova zona verda d’aparcaments, que s’implementarà en una propera fase i que donarà prioritat al veïnat perquè pugui aparcar prop del seu habitatge.
A hores d’ara s’està estudiant el nombre de places concretes de zona verda perquè s’està valorant si compartiran espai amb places d’aparcament lliures o de zona blava. Amb això, “els veïns tindran preferència per aparcar a 1 euro a la setmana”, afegeix Toni Serrat. El carrer Ramon Sala i Saçala, Francesc Pla el Vigatà i Josep Maria Selva seran els carrers on es preveu prendre aquesta mesura.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris