Revista de Vic número 31

Ja pots llegir el nou número de la Revista de Vic número 31.


CLICA AQUI PER LLEGIR L'EDICIÓ DIGITAL



Com cada mes de març, el dia es va allargant, comença a haver-hi dies de mes caloreta i això n’anima a sortir més a donar el volt pels carrers de Vic.

Però no tot és bon temps, ja sabeu la dita de “març, marçot, mata la vella a la vora del foc i la jove si pot” o també: «març, marçot, tira la vella al clot, i la jove si pot», o «mata l’ovella i l’anyellot i la vella a la vora del foc».

Aquesta dita té l’origen en una tradició, segons la qual un pastor es volgué riure del mes de març, quan aquest ja estava a les acaballes, i li digué: «Març marçot, no m’has pogut matar cap ovella ni cap anyellot»; i el març respongué: «Calla, que amb dos que me’n queden i dos que en manllevaré a l’abril, encara te’n mataré més de mil»; i va manllevar dos dies a l’abril, i en aquells quatre dies provocà un temps de fred tan cru que es moriren una mala fi d’ovelles i anyells.

És per això que esperem el Mercat del Ram amb candeletes, o almenys el canvi horari, amb el qual ja el dia s’allarga i podem començar a sopar a la terrassa.

Us deixem amb un número on tornem a tenir col·laboradors que feia temps que no escrivien, com la Vigatana de l’any la Cristina Masramon, o l’Olga Bover, amb els temes d’actualitat.

Recordem que ens podeu seguir a les xarxes socials Facebook i Twitter i a través de www.vicfm.cat.

Recordeu que ens podeu enviar comentaris o articles a: 

info@larevistadevic.cat.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris