MERCAT MEDIEVAL DE VIC 2016

EL MERCAT MEDIEVAL TORNA A VIC AMB UNA ÀMPLIA OFERTA COMERCIAL I CULTURAL 


Del 3 al 6 de desembre els carrers del centre històric de Vic tornaran a l'època medieval. Durant 4 dies, la ciutat es converteix en el marc idoni per recrear l'època medieval amb un total de 353 expositors repartits per tot el nucli antic i tres zocosd'inspiració àrab, l'oferta comercial és àmplia i variada: articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, pastisseria, conserves, i xocolates, entre d'altres productes. 

Entre les novetats d'aquest any destaca el Campament Medieval que s'instal·larà a la zona de les Adoberies. Més de 50 persones faran una recreació de la vida i costums de l'edat mitjana. Els visitants del campament podran veure demostracions de forja tradicional, entrenaments en armes, tallers d'escriptura gòtica, recreació de les cerimònies dels templers, exhibicions d'esgrima, i altres activitats relacionades amb la vida quotidiana d'aleshores. 

A la zona de les Adoberies, hi haurà també un espai destinat als productes locals, amb 14 parades de productors agroalimentaris de la comarca d'Osona. S'hi podrà comprar embotits, cerveses artesanals, vi, formatges i pastisseria artesanal, entre d'altres. 

Al Mercat Medieval també hi ha nombrosos llocs per menjar i tavernes. Hi trobareu crepes, pernil a la brasa, entrepans, botifarra, pizzes, gofres i pop. Cal destacar, a més, la gran oferta de restaurants que hi ha a la ciutat i que, alguns d'ells, ofereixen menús especials durant aquests dies. 

Pel què fa a l'oferta cultural, la representació de L'Assalt de l'Altarriba tornarà a endinsar-nos en una història basada en uns fets històrics que van passar a Vic al segle XV, on no hi falta l'amor, l'odi, la traïció i la sang! Hi participen més de 40 actors i s'escenifica a partir d'un recorregut per 7 espais emblemàtics de la ciutat. 

L'oferta comercial i cultural del Mercat Medieval es complementa amb múltiples activitats lúdiques de tot tipus i per a totes les edats. Les activitats infantils estan centralitzades a la Plaça dels Màrtirs on es duran a terme titelles, tallers de maquillatge, contes, jocs, atraccions, passejades en poni i diversos espectacles infantils. 

La música, els balls i els espectacles de carrer omplen durant aquests dies els carrers el centre de Vic i contribueixen, de manera definitiva, a transportar-nos al passat. A banda del seu valor artístic, creen l'atmosfera adequada per imaginar com celebraven les festes els ciutadans d'aquells temps. 

La recreació dels oficis medievals és ja un clàssic del Mercat. Les parades i demostracions d'aquests mestres artesans estan ubicades a les Adoberies. En aquesta zona, a més, s'hi durà a terme l'exhibició d'aus rapinyaires com àguiles, falcons, voltors i mussols.











Publica un comentari a l'entrada

Comentaris