Vic i Blanes estrenyen lligams



A la Sala de Consellers de l’Ajuntament, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, van signar un acord de col·laboració amb l’objectiu de fomentar el turisme de proximitat i la promoció econòmica recíprocament entre els dos municipis. El conveni es concreta amb diferents accions que es portaran a terme al llarg dels propers dos anys, i és fruit del treball previ que s’ha realitzat durant els darrers mesos entre tècnics i polítics dels dos consistoris.

En aquest sentit, l’acord contempla que en diferents fires i activitats que tinguin una gran afluència de públic es distribuiran elements promocionals de la ciutat no amfitriona. D’aquesta manera, es vol assolir arribar a nous públics i, com a conseqüència, aportar més dinamisme econòmic. D’altra banda, les respectives oficines de turisme disposaran d’informació turística de la c iutat per contribuir en la mútua difusió.

Tal com va afirmar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra: “aquesta iniciativa respon a la voluntat de fa temps de voler ser present en aquells municipis costaners que ja disposen d’una gran afluència de visitants d’altres països, i ara tenim la oportunitat de poder donar a conèixer el gran patrimoni i valor de la nostra ciutat”.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va destacar: “amb la signatura d’aquest conveni, Vic ens obre les portes a consolidar la nostra presència al cor de Catalunya a través de la ciutat més important del cor del país, i a Blanes els obrim les portes al mar, ajudant-nos mútuament a posicionar-nos en mercats de gran potencial”.

El conveni també inclou la creació d’una comissió paritària de seguiment que vetllarà pel seu desenvolupament, i que presidiran en anys alterns els regidors /es de turisme d’ambdós ajuntaments. Entre les accions que també s’han inclòs com a punt de partida de treball conjunt hi haurà l’intercanvi de campanyes publicitàries i suports publicitaris, així com la formalització d’acords específics per a la posada en marxa conjunta d’accions promocionals.

Blanes i Vic, ciutats complementàries

La idea de signar aquest conveni de col·laboració entre els dos ajuntaments va sorgir arran de detectar les positives sinèrgies que podien sorgir entre els dos municipis que, gràcies a l’Eix Transversal –la C-25-, estan separats per un viatge que s’allarga menys d’una hora. Així, l’important pol d’atracció que significa Vic per a les poblacions de l’interior de Catalunya es pot veure complementat pel Portal de la Costa Brava que és Blanes en relació al litoral i al públic estranger que atrau com a municipi turístic per excel·lència.

En aquesta darrera línia, una de les principals coincidències entre els dos municipis és que el gruix de visitants estrangers més destacat amb què compten és el d’origen francès. La complementarietat d’estar en territoris de gran afluència de visitants i d’interès cultural, històric i econòmic es considera, tant des de Vic com des de Blanes, que fa esdevenir les dues ciutats com un binomi potent, que suma positives i respectives influències.

L’acte de signatura del conveni que va tenir lloc ahir dimecres a Vic també va comptar amb la participació de diversos representants polítics de les àrees de referència dels dos consistoris. Així, van assistir-hiBenjamí Dòniga M. Carme Bover, regidors de Fires i Mercats, i Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Vic, respectivament; i la primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Blanes, Txell Salarich.