• Notícies d'última hora

    VIC FM

    Com fer els panellets per a la castanyada


    "La recepta que tens a les teves mans no és una recepta qualsevol. És la recepta tradicional
    d'aquesta llaminadura típica catalana i d’origen àrab. Quant els pagesos tenien ametllers, la pasta
    dels panellets es feia sense patata, ni moniatos, ni altres afegits que els panellets que trobem a
    supermercats i fins i tot pastisseries habitualment porten. La recepta que tens entre les mans doncs,
    s'ha anat mantenint al llarg de diversos segles de pares a fills."
    Per fer la massa Amb aquesta quantitat et sortiran uns 40-50 panellets.
    - 1 kg ametlles
    - ½ kg sucre
    - 5 ous
    - 1 ratlladura de llimona (només la pell).
    - 1 raig d'anís. Molt poquet. Menys de mig xarrup.
    Per fer les varietats:
    Pinyons, ametlles sense torrar, codony, cireres confitades, xocolata, cafè...
    Podeu ser imaginatius, el què més us agradi!
    Procediment:
    » 4 ous són per la massa, el sobrant servirà per pintar els panellets un cop fets.
    » Has de separar els rovells de les clares dels ous. Les clares s’han de fer a punt de neu.
    » Barreja les ametlles ben esmicolades, el sucre, els 4 rovells, la
    ratlladura de llimona i el raig d’anís. Ha de quedar una massa ben
    compacta, pots fer-ho amb les mans, amb una espàtula o amb l’ajuda
    d’algun utensili.
    » A mesura que vas creant aquesta massa vas afegint de mica en
    mica, les clares al punt de neu. Molt important, no tirar-ho de cop,
    sinó poc a poc.
    » Un cop tinguis la massa feta ha de reposar unes 24 hores.
    » Passades les 24h ja podem fer les boletes i adornar-ho amb el què més ens agradi.
    » Enganxar pinyons
    » Posar una ametlla o una cirera al mig
    » Enrotllar-ho amb un tros de codony
    » Si en feu de xocolata només cal que mescleu la xocolata en pols amb la massa.
    » Un cop fet el panellet el pintem d’ou batut, així l’ ingredient escollit quedarà ben enganxat i
    el panellet quedarà amb un color més bonic.
    » Finalment posem els panellets al forn. Uns 10 minuts, quan veiem que estiguin daurats es
    que ja estan al punt!!

    Butlletí de Notícies

    Noticies

    Ultima setmana

    Cultura

    Vota al VIGATA DE L'ANY 2O18

    Oci