Com fer els panellets per a la castanyada


"La recepta que tens a les teves mans no és una recepta qualsevol. És la recepta tradicional
d'aquesta llaminadura típica catalana i d’origen àrab. Quant els pagesos tenien ametllers, la pasta
dels panellets es feia sense patata, ni moniatos, ni altres afegits que els panellets que trobem a
supermercats i fins i tot pastisseries habitualment porten. La recepta que tens entre les mans doncs,
s'ha anat mantenint al llarg de diversos segles de pares a fills."
Per fer la massa Amb aquesta quantitat et sortiran uns 40-50 panellets.
- 1 kg ametlles
- ½ kg sucre
- 5 ous
- 1 ratlladura de llimona (només la pell).
- 1 raig d'anís. Molt poquet. Menys de mig xarrup.
Per fer les varietats:
Pinyons, ametlles sense torrar, codony, cireres confitades, xocolata, cafè...
Podeu ser imaginatius, el què més us agradi!
Procediment:
» 4 ous són per la massa, el sobrant servirà per pintar els panellets un cop fets.
» Has de separar els rovells de les clares dels ous. Les clares s’han de fer a punt de neu.
» Barreja les ametlles ben esmicolades, el sucre, els 4 rovells, la
ratlladura de llimona i el raig d’anís. Ha de quedar una massa ben
compacta, pots fer-ho amb les mans, amb una espàtula o amb l’ajuda
d’algun utensili.
» A mesura que vas creant aquesta massa vas afegint de mica en
mica, les clares al punt de neu. Molt important, no tirar-ho de cop,
sinó poc a poc.
» Un cop tinguis la massa feta ha de reposar unes 24 hores.
» Passades les 24h ja podem fer les boletes i adornar-ho amb el què més ens agradi.
» Enganxar pinyons
» Posar una ametlla o una cirera al mig
» Enrotllar-ho amb un tros de codony
» Si en feu de xocolata només cal que mescleu la xocolata en pols amb la massa.
» Un cop fet el panellet el pintem d’ou batut, així l’ ingredient escollit quedarà ben enganxat i
el panellet quedarà amb un color més bonic.
» Finalment posem els panellets al forn. Uns 10 minuts, quan veiem que estiguin daurats es
que ja estan al punt!!

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris